achtergrondplaatje

U bent hier

De combi-stoomoven: de betere combi, voor elke keuken. Dit zijn de 5 redenen waarom.

Bij een kapotte combimagnetron raad ik mijn klanten een combi-stoomoven aan. Vaak krabben ze zich dan even achter de oren. Stoomovens, die zijn toch alleen voor groenten? Welnee. Een combi-stoomoven gebruikt u als oven, magnetron en stoompan in één. U spaart ruimte én u kookt er snel, lekkerder en gezonder mee. En dat zijn slechts een paar van de voordelen.

 

1. Combi-stoomovens zijn budgetvriendelijk

Combi-stoomovens veel duurder dan combimagnetrons? Vijf jaar geleden wel. Tegenwoordig is het prijsverschil een stuk kleiner. Een degelijke combimagnetron kost rond de €800,-. Een combi-stoomoven kost rond de €1000,-. Extra meevaller: we kunnen ze vaak zonder extra aanpassingen monteren.

 

2. Combi-stoomoven vs. magnetron: onvergelijkbaar beter

Combi-stoomovens zijn met goede reden populair in de horeca. Ze zijn onvergelijkbaar beter in bereiden en opwarmen dan magnetrons. Uw eten behoudt meer vitaminen en mineralen en de structuur en kleur blijft beter
intact. Exit verbrande korst en bevroren binnenkant, want stoomovens warmen uw hele maaltijd in één keer door en door op.

 

3. De perfecte aanvulling op traditionele ovenfuncties

Bakken, braden, grillen; veel traditionele ovenfuncties combineert u met stoom voor een lekkerder resultaat. Brood, taart en pizza krijgen een krokantere korst. Kipfilet wordt malser. Cake minder droog. Zien is geloven?
Bekijk in dit filmpje direct het verschil tussen bakken met een combi-stoomoven en bakken met een heteluchtoven.

 

4. Koken als een chef: de perfecte steak met sous-vide

Weet u nog, toen u die sappige biefstuk voor het laatst at? Perfect rosé, goudbruin korstje, verse zwarte peper… Met een combi-stoomoven haalt u sous-vide koken in huis. Daarmee bereidt u vlees, vis, groente en fruit om van te watertanden. Daarnaast kookt u met sous-vide (en stoomovens in het algemeen) zonder vetten. Lekkerder en gezonder!

 

5. Schoonmaken van de combi-stoomoven, zo gedaan

Een stoomoven houdt u makkelijker schoon dan een traditionele oven. Na het gebruik neemt u er een doekje door en ontkalken doet u eenvoudig met ontkalkingstabletten. Er zijn zelfs zelfreinigende stoomovens, met pyrolyse.
Die branden zichzelf in een uur schoon. Even het as opvegen en de oven is als nieuw. Bonus: bij een combi-stoomoven heeft u geen last van vieze luchtjes.

 

Overtuigd van de voordelen? Meer weten? Bel nu 035 694 2396 of kom langs voor een demonstratie bij Electroworld van der Meulen aan de Brinkstraat 29 in Baarn.

Altijd de beste service